Verslag 2010

 

afbeeldingen/2010

Het zal u niet zijn ontgaan de afgelopen 10 dagen.  Ze reden met auto’s, op scooters, brommers en op de fiets van de ene tennisbaan naar de andere. Zij die een tennisracket bij zich hadden deden mee aan het toernooi. De rest was toeschouwer. Er hadden zich dit jaar 161 personen opgegeven om mee te strijden in de diverse categorieën.  De laatste jaren hadden we steevast prachtig weer. Daarom hoorde je ook steeds vaker  “het is Bildtse cup weer”. Ook dit jaar was dat niet anders. Van 24 juni tot en met 3 juli hadden we prima weer (soms iets aan de te warme kant). Alleen de herenfinale op zaterdag 3 juli moest even onderbroken worden door de regen. Deze onderbreking werd opgevangen door de prijzen van de al gespeelde categorieën uit te delen. De prijsuitreiking werd   - na een inleidend praatje - verzorgd door onze nieuwe wethouder Baukje Tol.  Omdat dit toernooi voor de 20e keer  werd gehouden was de wethouder die sportzaken in haar portefeuille heeft uitgenodigd. Ze stipte nog even aan dat er enkele medeoprichters van de Bildtse cup nog steeds in de commissie zitten. Lize van Tuinen (Sint Jacob) en  Hielke Terpstra uit Minnertsga hebben de 20 jaar vol gemaakt! Zij hebben ook de verandering meegemaakt van alleen enkelpartijen (met jaarlijks zo’n 70 deelnemers (m/v)) naar de ruim 160 deelnemers met de dubbelcategorieën erbij. Niet alleen deze 2 personen hebben de 20 jaar al volgemaakt, ook enkele sponsoren is dit met verve gelukt!  Onze dank hiervoor. We moeten dit jaar echter weer op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor omdat Vrieswijk BV uit Minnertsga  zijn 5 jarig contract heeft uitgediend.

 

Ook de automatisering heeft toegeslagen. We hebben nu een eigen website (WWW.BILDTSECUP.NL) waar de wederwaardigheden van het toernooi op komen te staan. Ook kon men kijken wanneer er gespeeld moest worden. Het liep volgens ons (Bildtse cup commissie) nog niet geheel naar wens omdat wij als commissie met een geheel nieuw fenomeen te maken kregen. Er moesten namelijk 2 systemen (handmatig en de website) bijgehouden worden. We rekenen er op dat dit volgend jaar, na een uitgebreide evaluatie,  gesmeerder zal verlopen.

 

 

Uitslagen:

Heren- enkel  A categorie.

Na de schermutselingen in de poulefase bleven er 6 personen over  die mochten uitmaken wie er dit jaar kampioen zou worden.

Jesse Offringa en Stefan van der Hoek kregen een bye op grond van hun eerdere prestaties. Bleven in eerste instantie over de wedstrijden tussen Geert Hoekstra en Menno Wijnia en Sierk Schreuder en Bas Schoenmaker.  Sierk bleek – nu nog…- duidelijk te sterk voor Bas. Met 6-1 en 6-2 wist hij de winst  binnen te halen. De andere halve finale was van een heel ander kaliber. Hierbij won Menno in een thriller van Geert.  Met 3-6 verlies in de 1e set , behaalde hij in de 2e set na een 5-2 achterstand  alsnog de winst (7-6). Echter de 3e set leek weer een prooi voor Geert te zullen worden. Met een 5-0 voorsprong  leek hij op rozen te zitten.  Dit zat toch niet lekker zo bleek. Na diverse matchpoints te hebben overleefd won Menno alsnog met 7-5!!

De strijd om 3 en vier werd een gewonnen door Sierk (7-6 6-2).

De finale was een kopie van die van vorig jaar.  Echter met dit verschil dat Stefan nu geen 3 sets nodig had maar 2 om Jesse te verslaan (6-3 6-1). 

Uitslag Heren-Enkel  A;

1 Stefan van der Hoek (Sint Anna)

2 Jesse Offringa  (Sint Anna)

3 Sierk Schreuder (Sint Anna)

4 Menno Wynia (Sint Jacob)

 

Heren enkel B categorie:

 

Na de poulefase bleven hier 8 personen over.  Roel Kolkman, Jorrit van der Zee, Gerrit de Vries en Jelmer Bierma haalden de laatste 4 net niet. Hendrik Schiphof versloeg in de halve finale zijn dorpsgenoot Jan Wybe van der Weg  Ondanks luide aanmoedigingen van zus Janneke kon Jan Wybe het net niet  bolwerken. In een 3 setter ging hij onderuit (6-3 6-7 en 6-1). De andere halve finale werd een prooi voor Joris Kolkman die in een twee-setter langs Luc  Meenderink ging.

Om 3 en 4 wist Luc Meenderink (onze jongste deelnemer dit jaar) het net niet te klaren tegen Jan Wybe (0-6 7-6 en 3-6).

In de finale wist Joris na goed spel van beide kanten te winnen van Hendrik. (6-4 6-3). Hij promoveert hierdoor naar de A-poule.

 

Einduitslag:

1 Joris Kolkman (Sint Anna)

2 Hendrik Schiphof (Sint Jacob)

3 Jan Wybe van der Weg (sint Jacob)

4 Luc Meenderink (Sint Anna)

 

Dames enkel B:

 

Eindelijk weer eens een dames enkel categorie  bij de Bildtse cup. Vanaf 2006 was dit niet meer voorgekomen.  In twee poules van 3 streden ze om de hoogste eer. 

Om 3 en 4 streden Elisa van Hassel en Irma Dijkstra. Ondaks een pijnlijke arm wist Elisa er nog een derde set uit te slepen. Het mocht niet baten. Irma won vervolgens de derde set. (6-3 3-6 en 6-1).

Om de plaatsen 1 en 2 streden Neeke Plat en Marjolein Lautenbag. Marjolein bracht alle ballen terug  over het net en ondanks  goed tegenspel kon Neeke het net niet bolwerken. (6-2 6-3).

Einduitslag dames B:

1 Marjolein Lautenbag

2 Neeke Plat

3 Irma Dijkstra

4 Elisa van Hassel

(allen Sint Annaparochie)

 

Dames dubbel A:

In de poule fase was hier de grootste verrassing te noteren.  De winnaars van de beide voorgaande jaren (Wiebina Hoekstra en Roelie Hoekstra) werden hier uitgeschakeld door de teams Elles Drost/Tea Kingma en Selma Bierma / Marjan Koopmans. Deze beide laatste teams troffen elkaar weer in de finale. Daaraan voorafgaand was de strijd tussen Margreet Kleijn/Jannie Schaaf en Janke de Groot/Rianna de Vries.  Eerstgenoemd team maakte hun slechte optreden in de halve finale weer enigszins goed door de beide andere dames aan de kant te zetten 6-3 en 6-4.

De finale ging zoals gezegd tussen de twee teams die de kampioenen eruit hadden geknikkerd.  Hier kwam uit zoals de verwachting was; namelijk een 3 setter. Nadat Selma en Marjan de eerste set hadden gewonnen (7-6), kwamen ze vervolgens net tekort. Met 7-5 en 6-2 wisten Elles en Tea alsnog de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Einduitslag dames dubbel A:

1 Elles Drost en Tea Kingma (beiden Sint Anna)

2 Selma Bierma en Marjan Koopmans (Sint Jacob/Sint Anna)

3 Margreet Kleijn en Jannie Schaaf (beiden Sint Anna)

4 Janke de Groot en Rianna de Vries (beiden Sint Jacob).

 

Dames dubbel B:

Ook hier een verrassing. De eerstgeplaatsen Hendrika Beimers en Jantina de Vries verloren in een boeiende partij van Atie de Jong en Baukje Visbeek (1-6 7-6 en 7-6). Tegen 12 uur ’s avonds viel de laatste slag!

Om 3 en 4 tennisten de nieuwkomers Hylkje Hoogland en Gelske van Werkhoven.  Zij wonnen vrij gemakkelijk van Els Kolkman en Nancy van Zuylen met 6-3 6-2.

De finale ging tussen Carla de Groot /Nienke Stap en Atie de Jong/Baukje Visbeek. Ook hier weer een 3 setter waarbij Carla en Nienke de meest gelukkige werden (6-3, 4-6 en 6-4).

Einduitslag dames dubbel B:

1 Carla de Groot en Nienke Stap. (Sint Anna)

2 Atie de Jong en Baukje Visbeek (Sint Anna)

3 Hylkje Hoogland en Gelske van werkhoven (Sint Anna)

4 Els Kolkman en Nancy van Zuylen.(Sint Anna/Ouwesyl)

 

Heren dubbel  A:

Hier had de commissie het goed gezien. De nummers 1 en 2 geplaatst vonden ze zoals gepland, terug in de finale. Deze finale was de laatste partij van het toernooi. En zie wat gebeurt er: Pluvius gooit roet in het eten. Na deze korte regen onderbreking kon er echter weer verder worden gespeeld.  De eerste set werd gewonnen door de Meijers. Albert en Hendrik wisten deze via een tie-break binnen te halen. Echter vanaf dat moment begonnen Johan van Dijk en Jan Wiersma beter in de partij te komen. Met 6-4 en 6-3 wonnen deze uiteindelijk de laatste partij van het toernooi.

Om 3 en 4 konden de beide jongelingen (Jesse Offringa en Jeroen Bijma) het nog net niet bolwerken tegen de “oude”garde.  Theo Timmermans en Harry Wadman wonnen in een spannende partij met    7-5 7-6.

Einduitslag herendubbel A:

1 Jan Wiersma en Johan van Dijk (Sint anna)

2 Hendrik en Albert Meijer (Sint Jacob)

3 Harry Wadman en Theo Timmermans (Sint Anna)

4 Jesse Offringa en Jeroen Bijma (Sint Anna)

 

Heren dubbel B:

Om de plaatsen 3 en 4 streden Erwin van der Veen/ Minne de Geele en de beide jongelingen Jan Wybe van der Weg (ook Janneke zat weer op de tribune zo hoorden wij)  en Hessel Hoogterp. Dit werd een vrij gemakkelijke overwinning voor laatstgenoemden met 6-0 en 6-3.

De strijd om 1 en 2 ging tussen Mos Hartman/ Carlo de Ridder en Jacob Zandstra /Willem Mud. Dit werd hoogstaand spel waarbij de kansen over en weer gingen. Uiteindelijk trokken Carlo en Mos aan het hoogste eind met 6-4 4-6 en 6-4.

Einduitslag Heren dubbel B:

1 Mos Hartman en Carlo de Ridder (Sint Anna)

2 Jacob Zandstra en Willem Mud (Sint Jacob/Sint Anna)

3 Jan Wybe van der Weg en Hessel Hoogterp (Sint Jacob)

4 Erwin van der Veen en Minne de Geele (Sint Anna)

 

Gemengd dubbel A:

De gemengd dubbel A was samen met de herendubbel B de best bezette categorie voor wat betreft het aantal deelnemers (19 koppels).

Na de vele schermutselingen op de banen bleven er uiteindelijk weer vier koppels over. Johan van Dijk en Roelie Hoekstra verpletterden om 3 en 4 Sierk Schreuder en Joukje Marra met 6-1 en 6-1.

 

De Finale was daarentegen veel spannender. Zowel in de 1e  als 2e set wiste Stefan van der Hoek en Jennie Meijer een ruime voorsprong te nemen. Echter beide sets werden alsnog verloren (5-7 en 5-7). Hierdoor werden Jan Wiersma en Hilda Bloemhof de uiteindelijke winnaars!

Einduitslag gemengd dubbel A:

1 Jan Wiersma en Hilda Bloemhof (Sint Anna/Sint Jacob)

2 Stefan van der Hoek en Jennie Meijer (Sint Anna/Sint Jacob)

3 Johan van Dijk en Roelie Hoekstra (Sint Anna)

4 Sierk Schreuder en Joukje Marra (Sint Anna/Sint Jacob)

 

Gemengd dubbel B:

Deze categorie leverde zoals te doen gebruikelijk weer veel strijd op. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de partijen lang duurden omdat de teams aan elkaar gewaagd waren.

Om de derde plaats waren Jacob Zanstra en Klasien Faber te sterk voor Berry en Hendrika (7-5 6-4).

De finale ging tussen Rob en Clara Meenderink  en Teun Meijer en Nienke Stap (volgend jaar A categorie).  Na winst in de eerste set  met 6-4 voor Clara en Rob, was de koek op. Met 6-1 en 6-0 verloren ze de laatste 2 sets. Ze kwamen vervolgens strompelend de kantine binnen (hoezo is sporten gezond?).

Einduitslag Gemengd dubbel B:

1 Teun Meijer en Nienke Stap (Sint Anna)

2 Rob en Clara Meenderink (Sint Anna)

3 Jacob Zandstra en Klasien Faber (Sint Jacob)

4 Berry Kolkman en Hendrika Beimers (Sint Anna)

 

Gemengd dubbel 60 plus.

Hier waren slechts 5 koppels opgegeven. Na de poule fase mochten de beide eerst geplaatsten nogmaals tegen elkaar.

Dit bleken Marten Kuik/ Boukje van der Meer en Gea en Douwe de  Boer te zijn.  In de poule wisten Douwe en Gea en nog een 3 setter uit te slepen.

In de finale lukte dat echter niet. Met tweemaal 6-1 wonnen Boukje en Marten.

Einduitslag gemengd dubbel 60 plus:

1 Marten Kuik en Boukje van der Meer (Sint Anna / Ouwesyl)

2 Gea en Douwe de Boer (Sint Jacob)

 

Wist u dat:

-         Jan Wiersma en Nienke Stap 2 eerste plaatsten bemachtigden?

-         Minne de Geele last had van de zon?

-         Wij ons dat nauwelijks voor kunnen stellen…

-         Berry en Roel Kolkman om beurten kunnen melken?

-         Wij als commissieleden dit inmiddels wel weten.

-         De publieke opkomst  zeer goed was te noemen?

-         Wij de sponsors danken voor hun jaarlijkse bijdrage!

-         Mos en Carlo bij vormbehoud  volgend jaar naar de A categorie gaan?

-         Er 224 wedstrijden zijn gespeeld?

-         Raymond Kick nu eens geen last van zijn kuit(en) kreeg?

-         Maar dat het nu de enkel was?

-         Gemengd loont? Zie de combinaties met andere verenigingen?

-         Wij als commissie blij zijn dat het er weer op zit?

-         We volgend jaar weer met frisse moed beginnen?

-         Foto’s en verslag te vinden zijn op www.bildtsecup.nl?

 

    Wapen Bildt Bildtse Cup 2019