Bildtse Cup 2012.

 

De 22e  editie van de Bildtse Cup tennis ligt achter ons, de winnaars zijn bekend, de prijzen uitgedeeld. De weersomstandigheden waren ronduit goed, de organisatie kon zich concentreren op de indeling, tennisbanen, tijden enz. Dat kost soms wat nachtrust, maar dan staat het ook voor iedereen zichtbaar op de site.

 

En daar hebben de deelnemers goed gebruik van gemaakt, ze waren bijna altijd op de juiste tijd in het juiste dorp. Helaas was Ouwesyl dit jaar niet één van die dorpen, de banen daar konden niet tijdig speelklaar worden gemaakt.

Bij opgave hadden zich ruim 160 deelnemers gemeld, die in poules konden worden ingedeeld. Zeven deelnemers hebben hun partij moeten opgeven wegens ziekte of een blessure.

De eerste van de 196 wedstrijden zijn op donderdag 28 juni gespeeld. Door een geste van een anonieme gever kreeg elke deelnemer een balpen met daarop de tekst “Bildtse Cup”. Hartelijk dank voor deze attentie!

Elk Bildts dorp met een tennisvereniging organiseert beurtelings de finale en dit jaar was dat Minnertsga. Een heuse tribune moest het grote aantal verwachte bezoekers een plaats geven en een groot deel van de dag was het gezellig druk. Het geheel kreeg extra kleur door de opgehangen sponsordoeken.

De bedrijvigheid begon al vroeg zaterdagmorgen, nog voor het arriveren van de eerste tennissers of zelfs maar de kantinedienst werd een door Vrieswijk geregelde koelwagen geplaatst, op zulke dagen is een standaard koelkast snel te klein!

Het wedstrijdprogramma was behoorlijk bezet, 12 partijen in totaal, waarvan drie om de derde en vierde plaats. Omdat het laatste punt de vorige avond tegen één uur middernacht viel, was voor sommige spelers de begintijd van half tien nog aan de vroege kant. Een kop koffie doet dan wonderen, it giet oan.

 

De uitslagen:

 

Heren Enkel B  –  13 deelnemers  –  4 poules.

In de vork slagen de als eerste en tweede geplaatste Joeke Jan Triemstra en Jorrit van der Zee er niet in een prijs te behalen. Dat is wel het geval met Luc Meenderink, die in de eerste ronde Joeke Jan in drie sets verslaat en daarna steeds aan twee sets genoeg heeft voor de winst.

            1. Luc Meenderink   2. Daniël Houtsma   3 en 4. (niet gesp.)  Etienne Kick en Terry de Wit .

 

Heren Dubbel B  –  19 koppels  –  6 poules.

De koppels Sjoerd de Vries / Anne Bakker en Menno Miedema / Albert Helder waren als eerste en tweede geplaatst, maar moeten genoegen nemen met de derde en vierde plaats. Luc Meenderink en zijn vader Rob  steken daar namelijk een stokje voor. In de finale verslaan zij  Minne de Geele en Sido Visbeek  (6-2, 6-1).

            1.  Luc en Rob Meenderink                          2. Minne de Geele / Sido Visbeek

            3.  Sjoerd de Vries / Anne Bakker                  4. Menno Miedema / Albert Helder

 

Dames Dubbel B  –  12 koppels  –  4 poules.

Olga Kolkman en Kim Dekker laten zien dat ze niet voor niks als eerste zijn geplaatst. In de halve finale winnen ze van Janneke van der Weg en Klasiena van der Veen, Gerda Hofman en Ytsje Vellenga ondergaan in de finale hetzelfde lot.

            1. Olga kolkman / Kim Dekker                     2. Gerda Hofman / Ytsje Vellenga

            3. Marjolein Lautenbag / Neeke Plat             4. Janneke van der Weg / Klasiena van der Veen

 

Gemengd Dubbel B  –  25 koppels  –  8 poules.

 Nogmaals Olga Kolkman, nu samen met Jordi Hartman, die wint in twee sets (6-2, 6-2) van Germ Koopmans en Ali Bronger.

            1. Jordi Hartman / Olga Kolkman                 2. Germ Koopmans / Ali Bronger

            3.Sieds Tjepkema / Renske Beimers             4. Mos Hartman / Marlies Hoekstra

Gemengd Dubbel 60+  –  6 koppels  –  2 poules.

Sinds 2007 een categorie bij de bildtse cup. Door de vergrijzing een groeiende groep, zou je zeggen, maar dat is nog niet  te merken. In verband met de geringe deelname worden hier slechts twee prijzen uitgedeeld. Vier van de zes koppels komen elkaar tegen in een halve finale, hierin zijn Marten Kuik en Sjoerdtje Hiemstra de sterkste.

            1. Marten Kuik / Sjoerdtje Hiemstra            2. Dirk van Tuinen / Géke Kooy

 

Heren Enkel A  –  6 deelnemers  –  2 poules.

De bildtse cup, ooit begonnen als een enkel toernooi, blijkt nu vooral dubbel en gemengd aan te  trekken. In deze heren enkel waren dan ook maar twee prijzen te verdelen.

Jacob Wassenaar, winnaar in de B-categorie, komt in de finale tegenover Boudewijn Brakelé te staan, stijging met ster, zullen we maar zeggen. Boudewijn is voorlopig nog wel een maatje te groot, dus:

            1. Boudewijn Brakelé            2. Jacob Wassenaar

 

Heren Dubbel A  –  9 koppels  –  3 poules.

In Minnertsga leefde de  hoop dat we met Jorn Helder en Feike Jochum Vogel kandidaten voor een prijs hadden, maar Jan Wiersma en Pieter Meijer boorden dat de grond in, in drie sets, dat dan weer wel. De wedstrijd om de derde en vierde plaats op zaterdagmorgen werd een spannend verhaal: 7-5, 7-6 (7-5).

 

            1. Sierk Schreuder / Jesse Offringa                2. Johan van Dijk / Bas Schoenmaker

            3. Erik Bronger / Stefan van der Hoek          4. Jan Wiersma / Pieter Meijer

 

 

Dames Dubbel A  –  12 koppels  –  4 poules.

De finale wordt hier een St.Jabuurster happening, Selma Bierma met Joukje Marra tegen Brenda van Loon en Linda van Tuinen. In de eerste twee sets lijkt het gelijk op te gaan, ze pakken elk een set. In de derde set maken Selma en Joukje korte metten: 6-0.

            1. Selma Bierma / Joukje Marra                    2. Linda van Tuinen / Brenda van Loon.

            3. Trienke Vrieswijk / Elles Drost                 4. Sandra Hoekstra / Emma Offringa

 

Gemengd Dubbel A  –  15 koppels  –  5 poules.

De finale in Minnertsga begon zaterdag 7 juli met deze categorie en eindigde er ook mee.

's Morgens om half 10 spelen Hans Bootsma en Hylkje Hoogland om de derde en vierde plaats tegen Johan van Dijk en Trienke Vrieswijk ( 7-6, 6-3). Aan het eind van de middag start de finale tussen Boudewijn Brakelé en Roelie Hoekstra tegen Stefan van der Hoek en Elles Drost. Dit wordt een spannende partij met kansen over en weer. De eerste set gaat met 6-4 naar Boudewijn en Roelie, de tweede gaat met 7-5 naar Stefan en Elles. De laatste set moet  dan de beslissing brengen.

Het  inmiddels stil gevallen publiek ziet het ene na het andere bordje aan het telraam verschijnen tot er niets meer bij kan, dus tie-break. Pas bij de stand 13-11 valt de beslissing, de winnaars voor 2012 zijn bekend.

            1. Boudewijn Brakelé / Roelie Hoekstra       2. Stefan van der Hoek / Elles Drost

            3. Hans Bootsma / Hylkje Hoogland                        4. Johan van Dijk / Trienke Vrieswijk

 

Alle uitslagen zijn terug te lezen op de site  www.bildtsecup.nl, eventuele reactie's kun je daar ook op kwijt. Zodra de speeldatum voor 2013 bekend is, zal die op de site worden vermeld.

 

De dag  wordt afgesloten met muziek, dj Meint heeft na afloop van de laatste partij de tennisbaan in beslag genomen en zijn apparatuur geplaatst.

De commissie kan dankbaar gebruik maken van het nu aanwezige “geluid” en de prijzen uit gaan delen.

 

Tot slot van dit toernooi wil de bildtse cup commissie alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren hartelijk bedanken voor hun bijdrage en inzet aan deze 22ste Bildtse Cup!

 

 

 

 

 

 

 

    Wapen Bildt Bildtse Cup 2019